Skip to main content
Nieuws

Arisa steunt petitie zorgfondsen

By 7 april 2021april 14th, 2021No Comments1 min read

Utrecht, 7 april 2021

Vandaag start een petitie van artsen, verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers waarin zij hun pensioenfondsen oproepen te stoppen met beleggingen in bedrijven die onze gezondheid en die van onze wereld schaden. Arisa sluit zich bij deze petitie aan.

De petitie richt zich op negen pensioenfondsen in de zorgsector. Arisa zelf is aangesloten bij een van deze fondsen: Pensioenfonds Zorg en Welzijn, een fonds voor zorgmedewerkers. Onze organisatie is actief in het ‘internationaal welzijn’: we werken aan een eerlijker en meer duurzame wereld. Dat doen we vanuit onze eigen missie en expertise.

Als deelnemer gebonden aan PFZW zitten we in dezelfde ongemakkelijke situatie waarin ook de zorgmedewerkers zich bevinden: ons pensioengeld wordt deels belegd in bedrijven die de eerlijke en meer duurzame wereld waar wij aan werken, in de weg staan. De recente onthullingen over en hun investeringen in Myanmar (zie: justiceformyanmar.org: “Dutch pension funds hold US$2.3 billion in shares in companies linked to Myanmar’s military”) voor ons de druppel. We steunen daarom de petitie van de zorgmedewerkers van harte, en roepen ook wij PFZW op om veel sterker in te zetten op maatschappelijk verantwoord beleggen!

Lees hier het volledige statement.