Nieuws

Petitie wetgeving voor MVO

By 4 mei 2021 mei 11th, 2021 No Comments

Je telefoon, t-shirt of kopje koffie… In Nederland kunnen we nog steeds producten kopen die zijn gemaakt ten koste van mens en milieu. Vind jij ook dat dat niet langer kan?
Teken hieronder de petitie voor #WetgevingNu!

Waarom tekenen?
De spullen die je dagelijks gebruikt komen vanuit de hele wereld. Bijzonder natuurlijk. Maar tegelijkertijd is er in al deze productieketens nog steeds sprake van vreselijke werkomstandigheden voor miljoenen mensen en verwoesting van de natuur.
Gelukkig kun je in de Nederlandse winkels steeds meer producten kopen die gemaakt zijn met respect voor mensenrechten en milieu. Om te zorgen dat álle producten duurzaam en verantwoord worden geproduceerd, is het belangrijk dat de overheid bedrijven verplicht dit te doen. In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel ingediend dat bedrijven verplicht om in hun ketens mensenrechten en het milieu te respecteren.

Vind jij ook dat deze wet moet worden goedgekeurd door de Tweede Kamer?
Laat dan nu je stem horen! Wil jij ook dat alles wat je koopt gemaakt is zonder moderne slavernij?
Teken de petitie voor #WetgevingNu

Arisa is onderdeel van een coalitie van bedrijven, academici, religieuze instanties, vakbonden en andere maatschappelijke organisaties. Samen willen we ervoor zorgen dat mensenrechten en het milieu in productieketens worden gerespecteerd. Daarom willen wij dat er in Nederland wetgeving komt die ervoor zorgt dat bedrijven de problemen in de productieketen rondom mensenrechten en het milieu verder aanpakken. Deze wet is ook een belangrijke opstap richting ambitieuze EU-regelgeving. Ondersteun ons werk en teken de petitie!