Nieuws

Vacature ERVAREN COMMUNICATIE-EXPERT

By 9 april 2021 april 13th, 2021 No Comments

9 april 2021

Ben jij een maatschappelijk betrokken communicatie-expert en weet jij hoe je met verschillende communicatiemiddelen impact kunt realiseren op het gebied van mensenrechten? Dan zijn wij op zoek naar jou. Arisa heeft per 1 juli 2021 een vacature voor een:

 

ERVAREN COMMUNICATIE-EXPERT (24 u/w)

 

Over ons

Stichting Arisa ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de verdediging van mensenrechten in Zuid-Azië, met name India. We doen dit in nauwe samenwerking met lokale en internationale NGO’s en vakbonden. We richten ons daarbij met name op mensenrechten in productieketens met een link naar Nederland en Europa, zoals kleding en textiel, natuursteen, leer en zaden. Bedrijven hebben een verantwoordelijkheid in het voorkomen en aanpakken van misstanden in deze ketens en Arisa wijst hen daarop. Door middel van onderzoek, kritische dialoog en beleidsbeïnvloeding willen we bewustwording creëren bij overheid, bedrijven en de samenleving en bijdragen aan betere leef- en arbeidsomstandigheden in Zuid-Azië.

Over de functie

Het betreft een nieuwe functie binnen Arisa, dus deze zal samen met het team de komende tijd worden vormgegeven. Het zwaartepunt ligt bij het vergroten van de impact van de organisatie, door het ontwikkelen en inzetten van communicatiestrategieën en -middelen.

 • Je bent verantwoordelijk voor het publicatieproces van onderzoeken in de media en andere (online) kanalen;
 • Je draagt bij aan een heldere profilering van het werk van Arisa;
 • Je denkt mee over lobbybrieven en persberichten;
 • Je beheert en ontwikkelt de sociale mediakanalen van Arisa;
 • Je beheert en ontwikkelt de website van Arisa en bent verantwoordelijk voor de tweemaandelijkse nieuwsbrieven.

Wie zoeken we?

 • Je bent een allround communicatieprofessional op HBO- of WO-niveau, bij voorkeur met een journalistieke achtergrond en met minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een maatschappelijke organisatie;
 • Je hebt een soepele manier van schrijven, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je weet hoe je lobbytrajecten kunt ondersteunen met communicatiemiddelen;
 • Je hebt kennis van het Nederlandse en internationale medialandschap en bent in staat snel kansen te zien om de boodschap van Arisa te verspreiden;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het onderhouden en ontwikkelen van sociale mediakanalen;
 • Je bent proactief, flexibel en resultaat gericht en kunt zowel zelfstandig als in een team goed uit de voeten.

Wat bieden we?

Arisa biedt een uitdagende baan binnen een klein team van betrokken en enthousiaste professionals in een dynamisch werkveld, met veel ruimte voor eigen initiatief. Het kantoor is gelegen in het centrum van Utrecht, op loopafstand van het station. Het betreft een functie van 24 u/w, in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging. De functie is ingeschaald volgens CAO Sociaal Werk, schaal 9, met een brutosalaris van minimaal € 2.844,- en maximaal € 4.118,- per maand bij 36u/w.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan uiterlijk 2 mei 2021 een reactie naar Sandra Claassen, directeur, sc@arisa.nl. Graag ontvangen we een Engelse brief en CV en een link naar een door jou geschreven Engelse en/of Nederlandse tekst. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden tussen 10 en 12 mei 2021.

Arisa gelooft in de kracht en het belang van een diverse en inclusieve organisatie. We streven daarom naar meer (gender)diversiteit en een betere vertegenwoordiging van mensen met verschillende achtergronden. We horen graag wie je bent en wat jouw bijdrage kan zijn aan deze diversiteit.

 

download deze vacature als PDF