Nieuws

Vacature PROGRAMMAMEDEWERKER MENSENRECHTEN EN BEDRIJVEN

By 20 juli 2021 No Comments

20 juli 2021

Ben jij een maatschappelijk betrokken professional die impact wil realiseren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en mensenrechten? Dan zijn wij op zoek naar jou. Arisa heeft per direct een vacature voor een:

 

PROGRAMMAMEDEWERKER MENSENRECHTEN EN BEDRIJVEN (32 u/w)
met een focus op kritische dialoog met bedrijven

 

Over ons

Stichting Arisa ondersteunt en versterkt vanuit Nederland de verdediging van mensenrechten in Zuid-Azië, met name India. We doen dit in nauwe samenwerking met lokale NGO’s en vakbonden. We richten ons daarbij met name op mensenrechten in productieketens met een link naar Nederland en Europa, zoals kleding en textiel, natuursteen, leer en zaden. Bedrijven hebben een verantwoordelijkheid in het voorkomen en aanpakken van misstanden in deze ketens en Arisa wijst hen daarop. Door middel van onderzoek, kritische dialoog en beleidsbeïnvloeding willen we bewustwording creëren bij overheid, bedrijven en de samenleving en bijdragen aan betere leef- en arbeidsomstandigheden in Zuid-Azië.

Over de functie

 • Je vertegenwoordigt Arisa in overleggen met bedrijfsleven, bijvoorbeeld in het kader van IMVO-convenanten voor specifieke sectoren en projecten met bedrijven;
 • Je treedt in dialoog met bedrijven en brancheorganisaties in het kader van opvolging van onderzoek;
 • Je neemt deel aan werkgroepen en coalities op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen;
 • Je maakt deel uit van projecten in India en Zuid-Azië;
 • Je werkt samen en stemt af met organisaties in Zuid-Azië, inclusief veldbezoeken;
 • Je draagt bij aan het begeleiden van onderzoek naar mensenrechtenschendingen in productieketens;
 • Hiernaast zijn er enkele algemene werkzaamheden, zoals bijdragen aan projectontwikkeling, communicatie en fondsenwerving.

Het precieze takenpakket zal in overleg met de collega’s worden bepaald.

Wie zoeken we?

 • Je bent een professional met een afgeronde WO-opleiding in een relevante richting;
 • Je hebt 5 – 10 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een internationale context;
 • Je bezit aantoonbare ervaring in het contact met bedrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen en vindt het leuk om op een constructieve manier een kritische dialoog met bedrijven te voeren;
 • Je hebt ervaring en affiniteit op het gebied van mensenrechten in India en Zuid-Azië in relatie tot het bedrijfsleven, met name op het gebied van kinderarbeid en arbeidsrechten;
 • Ervaring en kennis op het thema leefbaar loon is een pré, evenals ervaring in het begeleiden van onderzoek;
 • Je hebt kennis van projectmanagement en je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Engels en Nederlands;
 • Verder ben je een teamspeler die ook graag zelfstandig werkt en een flexibele instelling heeft.

Wat bieden we?

Arisa biedt een uitdagende baan binnen een klein team van betrokken en enthousiaste professionals in een dynamisch werkveld, met veel ruimte voor eigen initiatief. Het kantoor is gelegen in het centrum van Utrecht, op loopafstand van het station. Het betreft een functie van 32u/w, in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging. De functie is ingeschaald volgens CAO Sociaal Werk, schaal 10, met een brutosalaris van minimaal € 3.142,- en maximaal € 4.712,- per maand bij 36u/w, afhankelijk van kennis en werkervaring.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan uiterlijk 8 augustus 2021 een brief met korte motivatie en cv naar Sandra Claassen, directeur sc@arisa.nl. De eerste gesprekken zullen bij voorkeur plaatsvinden in de week van 9 augustus 2021.

Arisa gelooft in de kracht en het belang van een diverse en inclusieve organisatie. We streven daarom naar meer (gender)diversiteit en een betere vertegenwoordiging van mensen met verschillende achtergronden. We horen graag wie je bent en wat jouw bijdrage kan zijn aan deze diversiteit.

 

download deze vacature als PDF