In 2017 publiceerde Arisa het rapport ‘Do Leather Workers Matter‘? Dit rapport laat de arbeidsomstandigheden van leerarbeiders en de aanwezigheid van kinderarbeid binnen de leerindustrie in India liet zien.

In 2020 kreeg Arisa de kans om verder te werken binnen de leersector, met de start van het driejarig programma Together for Decent Leather, wat als doel heeft het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de leerindustrie in India, Pakistan, en Bangladesh. Binnen een consortium van zeven maatschappelijke organisaties houdt Arisa zich bezig met onderzoek naar de arbeidsomstandigheden in India, het in kaart brengen van de internationale productieketens van leer gelinkt aan India, en dialoog en lobby met bedrijven en overheid in Nederland en Europa. Daarnaast kijkt Arisa specifiek naar discriminatie op basis van kaste en/of religie, voor zowel India, als Pakistan en Bangladesh.

In mei 2021 publiceerde Together for Decent Leather publiceerde in mei 2021 het rapport ‘Trends in production and trade – Leather products from India’, geschreven door Susanne Tempel, programmamedewerker van Arisa.

Klik hier voor meer informatie over Together for Decent Leather.