Skip to main content
Nieuws

Nieuwe naam voor de Landelijke India Werkgroep!

By 1 februari 2019april 4th, 2019No Comments2 min read

Utrecht, 1 februari 2019

Na 43 jaar gaat de Landelijke India Werkgroep verder onder de naam Arisa. Met een nieuwe naam, nieuw kantoor en een nieuwe website blijven we ons onverminderd inzetten voor de verdediging van mensenrechten in de regio Zuid-Azië. Een frisse start in 2019!

Waarom een nieuwe naam?

De focus van Arisa verschuift van India naar Zuid-Azië. De politiek-economische relaties van India met landen in de regio zijn belangrijker geworden. Daarnaast zijn onze thema’s niet beperkt tot India maar ook zeer relevant voor ander Zuid-Aziatische landen. Discriminatie van Dalits komt in heel Zuid-Azië voor en arbeidsrechtenschendingen in de kleding- en textielindustrie zijn een regionaal probleem.

Een nieuwe naam, nieuw kantoor en een nieuwe website zorgen vanaf vandaag dus voor een frisse start. Door beter digitaal verkeer en een grotere online vindbaarheid wordt het makkelijker om misstanden in de regio te delen en aan te pakken.

Lees hieronder een toelichting op de naam Arisa.

Onder het toeziend oog van…

Wij ondersteunen en versterken vanuit Nederland de verdediging van mensenrechten in Zuid-Azië. Dit doen we voor de gemarginaliseerden die we in het veld ontmoeten. Boegbeeld voor deze verschillende gemarginaliseerden is de kasteloze vrouw, Harisah, die werkt onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Elke dag zetten we ons in voor mensen zoals zij.

Zij geeft ons een naam.

Arisa komt van Harisah, een hindoe- en moslimnaam. Betekenis van die naam is ‘guardian’ of ‘protector’. Met haar in gedachten, onder haar toeziend oog, zetten wij ons samen met onze partners in voor de bescherming van mensenrechten.

Lees verder over Arisa →